23-09-05

Nog eens wat blogvulling

Tijdens deze laatste dag van "uithongering" en mijn gedachten die dus heel de tijd afdwalen naar eten zal ik hier een verslagje brengen van mijn avondje met schatje bij één der meesterkoks van België.

Rond zeven uur hadden we gereserveerd in restaurant Meerdael en we waren de eerste gasten in het gezellige kleine restaurantje. De vrouw des huizes bracht ons naar het 1ste verdiep waar vier tafeltjes van 2 klaar stonden. Deze waren allemaal voorzien voor de week van de jongeren en op t gelijkvloers waren er dan tafels voor de gewone gasten. We begonnen met een glaasje champagne en een amuseboucheke: een klein pintje met drie kleurige laagjes in. T bovenste witte smaakte naar eitjes en prei, het middenste rode naar zomerse tomaatjes en t onderste naar olijvekes. Kmoet zeggen mijn boucheke was meteen geamused HA!

Daarna volgde het voorgerechtje: provencaalse terrine van zalm mmm echt lekker met een bijhorend glaasje griekse witte wijn. Ik heb meteen een glaasje extra gevraagd! Het hoofdgerecht was parelhoen op een bedje van risotto met gefrituurde uienringen. Ook van de bijhorende rode wijn, hadden we bijgevraagd... toen ik echter de glazen nog eens wou laten volschenken, bleek dat er normaal maar 1 glas per persoon van elke wijn voorzien was. Oeie en wij maar denken dat dat a volonté was! Nuja miss G* was toch al zwaar in de wind! Om de avond af te sluiten kregen we nog een chocoladesouffléeke met zo nog warme chocoladesaus in mmm en een zelfgemaakt bolleke vanilleijs...

Samenvattend: alles was echt superlekker. Jammer genoeg is de nieuwe trend "haute cuisine":te kleine portiekes voor veel geld. In ieder geval wast wel leuk om doen en volgend jaar doen we terug mee!

16:36 Gepost door g*lover | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

* :D "water drinken", "laxeermiddel" - iemand is gedreven om te winnen!

Gepost door: pam | 23-09-05

°°° Ik krijg gewoon vreselijke honger als ik dit lees.
Straks nog vlug eens naar beneden de koelkast gaan plunderen!

Groetjes en prettig weekend

Gepost door: emiel | 23-09-05

volgens mij is eten ook één van jou favoriete bezigheden...
ik mag ook graag lekker eten maar wel met mate hoor anders
groei ik helemaal dicht en dat is niet de bedoeling...haha.
groetjes van mij en een fijn weekend,

Gepost door: jolanda | 23-09-05

Hé G*lovertje, Ik ben weer thuis!
Eerst en vooral bedankt voor je lieve reactie!
Ik ben klaarwakker! :-)
Ik moet waarschijnlijk terug even wennen aan het ritme want ik heb wel een hele week goed maar niet écht “vast” geslapen.
Dus dan meer even bloggen, een waske insteken en seffens weer beddeke in! :-)
Prettig weekend G*lovertje!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 24-09-05

De commentaren zijn gesloten.