27-08-05

Corfu

Bij deze een verslagje van onze reis naar corfu:

DAG 1 : Het eerste dagje is kort samen te vatten met opstaan, vlucht, aankomst en het hotel alsook de buurt een beetje verkennen. Ons hotelletje was een groot terrein met allemaal aparte huisjes waarin dan ongeveer een 4tal gezinnetjes konden, maw heel gezellig. Twee zwembaden erbij en vlak aan het strand van corfu.

DAG 2 : Ook dit was een kalm dagje... lui aan het zwembad liggen en naar de bijeenkomst met de reisleidster gaan zodat we wisten welke uitstapjes de moeite waren en welke niet.

DAG 3 : Onze eerste busuitstap: het noorden van corfu. De mooie blauwe baaien bezocht in paleokastritsa, de hoogste berg van corfu overgestoken om vis te kunnen eten in het vissersdorpje cassiopi en daarna via enkele andere gezellige tussenstops (kloostertje, plaatselijke winkeltjes, kum quad fabriekje,...) terug richting hotelletje.

DAG 4 : Omdat het weer ietsje minder was, hadden we besloten een dagje door te brengen in de hoofdstad van corfu, zijnde corfu (origineel he!). Daar door de oude en de nieuwe burchten geslenterd, gegeten in een typisch grieks restaurantje en vele andere bezienswaardigheden bezocht.

DAG 5 : Voor de eerste keer de zwembaden gelaten voor wat ze waren en naar het strand getrokken. Mmm dobberen met de luchtmatras op de kleine golfjes, super.

DAG 6 : Eummmm ik denk dat we deze dag niks gedaan hebben... tzal een beetje een rustdagje geweest zijn.

DAG 7 : Tweede busreis maar nu richting het zuiden van corfu alsook langs de westkust met de vele mooie zandstranden. Belangrijkste bezienswaardigheid van de dag was het aechillion, het vroegere paleis van sissi. Mooi om zien, maar er was ietsjes te veel volk waardoor het wat minder gezellig werd.

DAG 8 : Smorgens weer vroeg op om met een vissersbootje de mooiste baaitjes te verkennen waaronder de blue lagoon waar het water echt knalblauw ziet, enorm mooi! Ook gestopt in een waterpark in griekenland waar ik en zusje ons eens helemaal laten gaan hebben whiiii ;-)

DAG 9 : Aangezien we tijdens de twee busreizen verschillende mooie plekjes gezien hadden waar we nog niet gestopt waren, hadden we voor vandaag een autootje gehuurd. We zijn weer helemaal tot in het noorden gereden totaan "canal d'amour". Als je daar door zou zwemmen met je geliefde, wacht er je een leven vol geluk... misschien dus nog eens naar toe gaan met schatje!

DAG 10 : Ons laatste dagje was nog een gezellig rustdagje aan het zwembad alsook een "eet zoveel als je kan want het is de laatste keer hier he". T eten was in t hotel lekker: smorgens koffiekoekjes, broodjes, spek en eieren, pannekoeken, pudding, cake,... smiddags gingen we dan vaak de griekse keuken in de buurt proberen bestaande uit souvlakis, sofrito, moussaka,... en savonds was er keuze uit vanalles vis en vlees, groentjes en fruit, ijs en cake... kilos genoeg dus om er af te sporten de volgende maanden :-)

16:24 Gepost door g*lover | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Welcome back!! Heej, je bent terug!!
Zo te lezen en te zien hebben jullie het prima naar jullie zin gehad!

Gepost door: kaatje | 27-08-05

oooh lijkt me een super-reis geweest :D

Gepost door: Anne | 27-08-05

(**) wat ontzettend leuk om jouw reisverslag te mogen lezen..
dat waterpret park...is dat met van die glijbanen die loeihard gaan?
super die hebben ze op het eiland mallorca ook waar ik oit ben geweest
en echt super hard gaat dat!!
en die laaste foto?zijn dat jouw ouders?
liefs van mij,

Gepost door: jolanda | 27-08-05

°°°° Leuk dat je zo een toffe reis had.
En blij dat je terugbent!

Groetjes

Gepost door: emiel | 27-08-05

lijkt me een heeeeel leuke reis :-)

Gepost door: RedRose | 28-08-05

hallo even weer dag zeggen meid...

Gepost door: jolanda | 29-08-05

helemaal opgeladen door al dat uitrusten in het waarschijnlijk prachtige Corfu... Klinkt heerlijk.

Gepost door: Manlome | 30-08-05

De commentaren zijn gesloten.